Wethouder opent nieuwe kapsalon Gratis Kapper

De nieuwe ‘knipperij’ van Gratis Kapper is afgelopen woensdag 22 juni officieel geopend. Wethouder Gerard Mostert onthulde samen met vrijwilliger Robert-Jan van Rijn een plaquette. Dankzij crowdfunding, bijdragen van kerken en fondsen is de nieuwe huisvesting van de kapsalon gerealiseerd. Het initiatief wordt gerund door vrijwilligers en is bedoeld voor gezinnen met een krappe beurs. 

Vanaf 2015 bevindt de kapsalon zich in het huis van Van Rijn. Maar eind vorig jaar was er een nieuwe ruimte nodig. Van Rijn besloot om de zolder grondig te laten verbouwen. Nu is de ruimte omgetoverd tot een professionele kapsalon in ‘barber’ stijl met plaats voor drie knipstoelen, een loungehoek om lekker te zitten, een bar en een lcd-scherm met spelcomputer voor de jonge klanten.

Van Rijn en zijn team zijn dankbaar voor alle ontvangen support. Via de Katwijkse Regiobank is er een crowdfundingsactie gestart. Naast aangeschreven fondsen, leverden ook Wijkraad Katwijk-Noord en diverse diaconieën van Katwijkse kerken een bijdrage. Met de opbrengst is het interieur van de knipperij bekostigd. Op de plaquette bij de ingang prijken de namen van de alle partijen die een bijdrage hebben geleverd. Van Rijn: “We kunnen nu voor de lange toekomst een mooi aanbod doen aan behoeftige gezinnen. Geen krukjes in de keuken, maar een professionele kapsalon.”

Het initiatief om gezinnen met kinderen gratis te knippen bestaat al meer dan tien jaar. Het begon op locatie bij de Voedselbank waar nu nog steeds de volwassenen elke zes weken worden geknipt door een team van vrijwillige kappers. De knipperij van Gratis Kapper voorziet vooral kinderen van een knipbeurt. Van Rijn: “Voor kinderen is het hier echt een uitje. Ze worden geknipt, maar kunnen ook gamen en ze krijgen drinken en chips!”   

Naast de Voedselbank werkt Gratis Kapper ook samen met de Voorraadkast. Op deze manier kunnen financieel kwetsbare gezinnen die niet in beeld zijn bij de Voedselbank ook worden geholpen. Samen met het Welzijnskwartier is er onlangs een kappersproject opgestart voor Oekraïense vluchtelingen in het Katwijkse Heerenhuys. Gezinnen die bij de nieuwe kapsalon van Gratis Kapper geknipt willen worden, kunnen voor meer informatie terecht op www.gratiskapper.nl