Grote haringtocht levert enorm bedrag op voor koelbus

Donderdag 16 juni was het zover! De veiling van het eerste Katwijkse vaatje haring , georganiseerd door de Ronde Tafel Katwijk/Noordwijk. Samen met Stichting Katwijk HartVeilig was de Voedselbank Katwijk uitgekozen als een van de twee goede doelen. Meer dan honderd ondernemers en overige geïnteresseerden verzamelden zich om 17.00 uur bij Ouwehand – Bouwen & Ontwikkelen om vervolgens met een rondvaartboot de rijn af te varen.

Onderweg was er een veiling met heel wat interessante kavels. Er werd flink geboden op kavels waaronder een verblijf in een Katwijks strandhuis tot aan een meet & greet met Armin van Buren, maar ook sponsorpakketten van VV Katwijk en Quick Boys en een rondvaart met de Katwijkse reddingsboot. Uiteindelijk werd het eerste Katwijkse vaatje voor een prachtbedrag geveild. Hans van Rhijn van Bouwbedrijf Van Rhijn was de degene met het winnende bod. Totaal werd er €43.000,- voor de twee goede doelen binnengehaald.

Voedselbank Katwijk kreeg maar liefst €25.000,- toegewezen. Namens het bestuur van de Voedselbank Katwijk nam voorzitter Aafke van Rhijn dolgelukkig de cheque in ontvangst. ‘Vooraf hoop je natuurlijk op een mooi bedrag, maar dit hadden wij nooit verwacht. Wij kunnen het geld ongelooflijk goed gebruiken en waarderen de gulle giften van alle aanwezigen. Dit gaat ons geweldig helpen in de aanschaf van een nieuw transportmiddel om gekoelde versproducten op te halen.’

Voor meer informatie: www.haringtocht.nl