Meer dan voedselhulp

De naam zegt het al, we staan natuurlijk bekend om de hulp die we bieden met voedselpakketten voor onze klanten. Maar de Voedselbank is veel meer dan dat. We leggen het je uit.

Voedsel

We zorgen er natuurlijk voor dat onze klanten een gezonde en goede maaltijd op tafel kunnen zetten. Iedere week is er een groot en gezond voedselpakket, gebaseerd op de schijf van vijf. Die heeft het Voedingscentrum opgesteld. We krijgen voedsel gedoneerd of kunnen zelf het missende aanschaffen met de donaties die we krijgen. Het voedselpakket varieert van verse groenten, fruit en brood, tot koffie, pasta of deo en shampoo.

Gratis Kapper

In de Voedselbank hebben we een volwaardige kapsalon. In die kapsalon kunnen onze klanten een keer in de zes weken een gratis knipbeurt krijgen. Want ook een verzorgd uiterlijk is een levensbehoefte. Met dank aan de kappers die zich hier vrijwillig voor inzetten!

Kleding

Om er verzorgd uit te zien, kunnen onze klanten ook een kledingpakket krijgen. Ze kunnen daarvoor terecht in een speciale kledingwinkel in de Voedselbank. In deze kledingwinkel kunnen klanten kiezen uit een selectie van kwalitatief en schoon tweedehands kleding.

Andere hulp

We werken nauw samen met een aantal hulpverlenende instanties. Wanneer je meer hulp nodig hebt dan kunnen wij in overleg met jou contact zoeken met de o.a. volgende instanties:  Maatschappelijk werk, Grip op de Knip, Begeleid wonen, het zorgloket van Gemeente Katwijk, de diaconieën van de kerken.

Indien je nog geen hulpverlener hebt meld je dan aan via de website. Onze medewerker klantcontacten neemt dan contact met je op. We zijn telefonisch ook bereikbaar op donderdag en vrijdag van 9.00 tot 14.00 uur. Een tekstbericht kan altijd. Telefoonnummer: 06-42453942. Wij helpen je graag op weg.