Voorwoord

Beste vrijwilliger!

Met deze laatste nieuwsbrief kijken we alvast ook een beetje terug op weer een goed Voedselbankjaar 2022. 

Veel burgers zijn door ons flink ondersteund. Van een aantal klanten is alweer afscheid genomen vanwege hun toegenomen financiële zelfredzaamheid terwijl andere klanten nog een poosje bij ons zullen blijven. Op dit moment loopt de instroom flink op en laat het beeld zien dat dit voorlopig ook in 2023 niet anders zal zijn.  

We hebben met elkaar al het werk geklaard. Het donatienetwerk is ons heel trouw gebleven zodat we de klanten ruim hebben kunnen voorzien van boodschappen. De klanten hebben de kledingwinkel en de knipservice gewaardeerd. En er is ook een belangrijk moment geweest dat de gemeente een toezegging heeft gedaan dat we minimaal de komende 5 jaar in ons pand kunnen blijven.         

Ook zijn er dit jaar prachtige acties geweest zoals de kerken die hun gemeenteleden bewegen om gul te blijven doneren zoals bij dankdag of op andere momenten, de scholen die leerlingen motiveren zich in te zetten voor anderen die in armoede leven. En ook de vele hartverwarmende acties zoals de paaseitjesinzameling, de moeder- en vaderdagcadeautjes, de DE-koffiepunten inzameling die heel veel koffie gaat opleveren voor de klanten, burgers die de Voedselbank hun 190 euro energiecompensatie gunden, de berg aan sintcadeautjes die zowel van de Rehobothwijk Hervormde gemeente als van stichting de ‘zak van sinterklaas’ is gekomen, de LIONS HEMA bon actie, een enorme donatie van een burger, enz.

En laten we ook niet de Rabobank Clubsupportactie vergeten te noemen. Jaarlijks wordt ons een prachtig bedrag toegekend. Dit jaar gaat de cheque naar een uitje voor de vrijwilligers. In de nieuwsbrief lees je meer daarover.  

Met elkaar luiden we alweer haast dit jaar 2022 uit. Hiervoor moet nog het nodige werk worden verzet in deze decembermaand. En dat doen we met elkaar, door hard werken in een bijzonder goede sfeer! 

Veel leesplezier toegewenst. 

Hartelijk groet

Aafke van Rhijn

Voorzitter Voedselbank Katwijk