Start inzameling koffiepunten voor Voedselbank

Op heel wat plekken worden vanaf deze week de inzamelingsdozen voor DE koffiepunten geplaatst. Voedselbanken Nederland organiseert samen met Douwe Egberts en de Lionsclubs een inzamelingsactie waarbij mensen hun koffie- en theepunten kunnen inzamelen. De opbrengst gaat naar de plaatselijke Voedselbank. Ook Voedselbank Katwijk doet mee. De eerste inzamelingsdoos werd deze week geplaatst bij Albert Heijn in ’t Heen.

EERSTE DOOS

Vrijwilliger van de Voedselbank Alice de Vreugd overhandigde deze week de eerste doos aan manager René Antonisse van de versafdeling. Bij de ingang komt een grote doos te staan waar bezoekers hun DE-koffie en theepunten tot 5 januari 2024 in kunnen leveren. René: “We willen lokaal betrokken blijven bij de buurt en de goede doelen die georganiseerd worden. Dit is eigenlijk een vrij simpele actie en vorig jaar was een groot succes, dus daarom doen we nu weer mee.”

TWEE MILJOEN

Vorig jaar bracht de inzamelingsactie meer dan twee miljoen koffiepunten op, waardoor Voedselbank Katwijk het hele jaar koffie op voorraad had voor haar klanten. Om ook dit jaar weer een flink aantal punten in te zamelen heeft Alice heel wat kerken, winkeliers en scholen benaderd om weer te dienen als inzamelingspunt. “We hebben twintig van deze speciale actiedozen. Dus als er nog meer winkeliers mee willen helpen, dan kan dat.”

PRIJSSTIJGING

Afgelopen jaar zijn de prijzen in de supermarkt flink gestegen. Toch denkt manager René dat klanten niet massaal overstappen op huismerkkoffie. Want in dat geval zou dat voor de inzamelingsactie nadelig zijn. Maar voor een grote groep Nederlanders die onder de armoedegrens leven, is koffie wel degelijk een kostbaar product. Deze doelgroep die vaak klant is bij de Voedselbank kan dankzij deze actie ook in het nieuwe jaar weer regelmatig genieten van heerlijke koffie.

Kijk voor een overzicht van de inzamelingspunten op www.voedselbankkatwijk.nl/koffiepunten

Manager versafdeling René Antonisse (links) en vrijwilligster Alice de Vreugd van de Voedselbank (rechts)