Rabobank schenkt cheque aan Voedselbank

Jaqueline Laanstra van de Rabobank kwam donderdag 12 oktober langs bij de Voedselbank. Zij was daar om een cheque ter waarde van 3350 euro te overhandigen aan de vrijwilligers. Het bedrag was het resultaat vanuit de jaarlijkse Rabo Clubsupport actie waar verenigingen aan mee kunnen doen. Ook de Voedselbank doet jaarlijks mee en daar was door de Rabobankleden weer flink op gestemd.

Warm hart

Voor Jaqueline begint het bijna een traditie te worden. Vorig jaar kwam ze ook een cheque overhandigen, nu was ze weer te gast. “Vorig jaar ben ik pas gaan beseffen wat dit werk allemaal inhoudt. Ik heb gewoon een warm hart gekregen voor de Voedselbank. Dat mensen zich hier zo voor inzetten, dat vind ik zo mooi. Als ik de Voedselbank op de lijst zie staan, meld ik mij graag aan om daar een cheque te overhandigen.” Dat deed ze dus. Vrijwilliger Yvonne Schell nam de cheque dankbaar in ontvangst.

AOW

Het bedrag kan volgens secretaris Wim de Mooij goed gebruikt worden. “We zijn aan het onderzoeken hoe we een bezorgservice kunnen opzetten voor doelgroepen voor wie het lastig is om naar de Voedselbank te komen. Dat zou betekenen dat we in die gevallen de boodschappen aan huis zouden bezorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan AOW’ers met een klein of zelfs geen pensioen. We zijn hiervoor in gesprek met ouderenbonden en onze vrijwilligers hoe we dat het beste vorm kunnen geven en of er behoefte is aan een dergelijke service.”