Retail Flower & Plants komt in actie voor de Voedselbank

Duurzaamheid is een van de kernwaarden van Retail Flowers & Plants. Het bedrijf met locaties in Rijnsburg en Naaldwijk telt 250 medewerkers. Voor het eerst organiseerden ze dit jaar een ‘duurzaamheidsweek’. Een van de onderdelen was een inzamelingsactie voor de Voedselbank. 

Kratten

Op beide locaties stonden een week lang kratten waar men (veelal houdbare) levensmiddelen in kon gooien die thuis niet gebruikt werden. Volgens Erik van Rijn van Retail Flowers & Plants is daar goed gehoor aan gegeven. “We hebben in het verleden ook al eens kerstpakketten gedoneerd aan de Voedselbank, dus ja op zo’n actie wordt wel goed gereageerd.”

Floral Trade Group

Het bedrijf is van naam met twee jaar nog niet zo oud, maar komt voort uit de samenvoeging van een aantal bloemenbedrijven met een langere historie. Erik: “We vallen eigenlijk onder de Floral Trade Group. Je ziet dat steeds meer bedrijven samengaan bij de Flora.” Het bedrijf bevoorraadt supermarkten, bouwmarkten en tuincentra door heel Europa. 

Thema

Om te voldoen aan de wetgeving, maar ook om mensen meer bewust te maken, is duurzaamheid een belangrijk thema binnen het bedrijf. Er wordt in de kantine gezonder voedsel aangeboden, zo min mogelijk weggegooid en er wordt met klanten en kwekers meegedacht hoe men duurzamer kan ondernemen. Erik: “We proberen op alle vlakken duurzaam en gezond bezig te zijn. Deze actie past daar prima bij.”

Van links naar rechts: Lex Nieuwenhuis, Gijs Schaap, Wietze van der Kooi en Erik van Rijn