Wist je dat met de producten van de Voedselbank de lekkerste recepten gemaakt kunnen worden. Probeer dit vegetarische recept eens van onze serie “Koken met Katwijkers”. Een oosterse eischotel met couscous en geroosterde shoarmabroodje.
Bekijk hieronder de aflevering van dit recept met ondernemer Erik Houtenbos van Grandcafé In den Blauwen Bock. Hij is als ambassadeur betrokken bij het werk van de Voedselbank.
Wat heb je nodig?
- 400 gr. couscous of bulgur
- 2 grote uien
- 3 paprika’s (liefst 3 kleuren!)
- 2 knoflookteentjes
- 2 rode pepers
- tomatenblokjes (blikje 400 gr.)
- 300 gr. (cherry)tomaatjes
- 4 eieren
- olie
- korianderblad
- peper en zout
- hapjespan
Bereiding:
- Snij de uien in ringen.
- Halveer de pepers in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snij de pepers in dunne reepjes.
- Maak de paprika schoon en snij in reepjes.
- Roerbak alles in een scheutje (olijf)olie met 2 uitgeknepen knoflookteentjes.
- Voeg de tomatenblokjes toe en kook met de deksel op laag vuur.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Bereid ondertussen de couscous (of bulgur) volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Halveer de tomaatjes en voeg toe aan de groentesaus.
- Breek de eieren boven het gerecht laat ze garen met een deksel op pan.
- Bestrooi het gerecht met verse korianderblaadjes net voor het uitserveren.
- Gebruik peper en zout naar smaak.
- Serveer de schotel met couscous.