“Ik wil mijn handen laten wapperen zolang het kan”

Na jarenlang als vrijwilliger in de kerk actief te zijn geweest, besloot Jan Boer twee jaar geleden ‘de overstap’ te maken naar de Voedselbank. Hij zag een advertentie staan, reageerde en is nu met zijn 77 jaar een van de oudere vrijwilligers van de Voedselbank. Jan: “Het is niets voor mij om achter de geraniums te gaan zitten. Zolang het nog kan, wil ik gewoon nog aan de slag.”

Naast zijn vrijwilligerswerk voor Stichting De Ruiter, op maandagavond, is Jan op donderdag- en vrijdagochtend te vinden bij de Voedselbank. Hij helpt daar met het uitzoeken en inpakken van voedsel. Daarnaast is hij ook niet vies van het opruimen van alles. “Ik pak eigenlijk alles beet wat er beet te pakken valt met het werk.” Voor Jan is het vooral belangrijk dat hij gewoon lekker bezig kan zijn. “Ik wil mijn handen laten wapperen zolang het nog gaat om een ander van dienst te zijn.” 

Hobbyfotograaf

Naast zijn actieve vrijwilligerstaken is Jan ook fervent reiziger en hobbyfotograaf. “Ik kom nog regelmatig op allerlei plekken in de wereld. Het kan zijn dat je mijn foto’s tegenkomt bij RTV Katwijk.” Naast zijn gewone vrijwilligerstaken neemt hij op verzoek ook regelmatig zijn fotospullen mee naar de Voedselbank om wat mooie plaatjes te schieten. “Ik ben niet heel erg gewend om mensen te fotograferen, maar al doende leert men. Het kan dus zijn dat je mijn foto’s nog voorbij ziet komen op de facebookpagina van de voedselbank.”

Vangnet

Jan heeft zelf niet met armoede te maken. “Ik heb een goed pensioen en kan goed rondkomen. Maar ik kan mij wel voorstellen dat mensen op de grens leven en dat door zaken als ontslag, ziekte en noem maar op, niet meer aan de slag kunnen komen. Voor die mensen vind ik het mooi dat de Voedselbank bestaat en dat we dit kunnen doen. We kunnen een soort vangnet zijn voor mensen die het financieel niet rond kunnen krijgen. 

Wil je zelf ook als vrijwilliger aan de slag bij de Voedselbank? Neem contact met ons op via de website op deze speciale pagina!