Mastermate gaat met actie voor maximaal resultaat 

‘Samen voor het maximale resultaat’. Dat is het motto van de technische groothandel Mastermate. Samen wordt ruim geïnterpreteerd: de klant, het personeel en de maatschappij. En zo komt het dat er zaterdag 10 februari maar liefst 200 voedselpakketten worden afgeleverd bij Voedselbank Katwijk.

850 pakketten

In totaal heeft Mastermate 850 voedselpakketten gesponsord. De pakketten worden verdeeld over verschillende voedselbanken in de regio, waaronder ook Voedselbank Katwijk. De pakketten bevatten producten zoals wasmiddel, zeep, chips, snoep, macaroni, saus, pindakaas en tandpasta.

Maatschappelijke betrokkenheid

Mastermate toont elk jaar in alle gemeenten waar zij actief zijn, hun maatschappelijke betrokkenheid door middel van diverse acties voor het goede doel. “Ondernemen gaat niet alleen om winst maken. Dat besef je als je zelf moeilijke jaren hebt gehad. Je gaat om je heen kijken en wilt delen” vertelt Koos Haasnoot, terwijl hij samen met vrijwilligers van de Voedselbank de pakketten uit de vrachtwagen sjouwt. 

Directie

Alle werknemers, inclusief directie, zo’n dertig man helpen mee om de pakketten in te pakken en af te leveren. Maar ook klanten en leveranciers worden betrokken bij de actie: “We spreken over deze actie en krijgen zo ook via klanten en leveranciers geld en middelen tot onze beschikking.”

Binken

Aafke van Rhijn, voorzitter van Voedselbank Katwijk: “Fantastisch, het zijn binken! Dat Mastermate elk jaar opnieuw aan ons denkt. (red. inmiddels de achtste keer) Het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen en het gevoel voor mensen die het minder hebben. We zijn ontzettend dankbaar voor de donatie en de bescheidenheid waarin het is geschonken.”