1755 pakken koffie ingezameld!

In november is de inzamelingsactie voor koffiepunten gestart. Bij heel wat winkels, kerken en andere inzamelingspunten kon men DE-koffiepunten inleveren. In januari zijn alle punten geteld en kwam dit uit op ruim 1 miljoen punten. Goed voor maar liefst 1755 pakken koffie Douwe Egberts die een maand later opgehaald konden worden. De komende tijd kunnen onze klanten heerlijk genieten van een lekker bakje koffie!

Initiatief

Vrijwilliger Alice de Vreugd is het vertrouwde gezicht achter deze actie. Al in oktober is zij druk bezig met de voorbereidingen. Zo moeten de inleverpunten weer afgestemd worden. Speciale verzameldozen van Douwe Egbert moeten bezorgd worden en uiteindelijk moet er heel veel puntjes geteld worden.

Megascore

Net als vorig jaar deden heel wat ondernemers en kerken mee. Vorig jaar was de eerste inzamelingsactie voor koffiepunten en die leverden een megascore op van 2 miljoen punten. Alice hield er rekening mee dat dat enorme aantal dit jaar niet gehaald zou worden. “Mensen hadden toen nog heel veel voorraad thuis liggen. Dat is nu niet meer zo.”

Luxeproduct

Voor Alice is de actie reuze geslaagd! Klanten van de Voedselbank kunnen heerlijk genieten van lekkere koffie. Want voor veel mensen is koffie ook gewoon een luxeproduct. In de voorraadruimte staat een enorme kar met koffiepakken opgestapeld. Voor de komende tijd zitten de klanten wat koffie betreft gebeiteld.