KLM Catering Service doneert aan Voedselbank

Vrijwilligster Trien Schaap mocht vlak voor kerst een cheque van €1240,- in ontvangst nemen van Hans Brussee van KLM Catering Service. Medewerkers van KCS konden in plaats van een kerstpakket krijgen ook een donatie doen aan het goede doel. Omdat er in het verleden al een samenwerking was tussen de Voedselbank en KCS besloot Brussee de banden met Voedselbank Katwijk op deze manier weer aan te halen.

Verleden

De verbinding met de Voedselbank dateert alweer van zo’n tien jaar geleden. Brussee (58) die al zo dertig jaar bij KCS werkt, weet het nog goed. “Medewerkers van Voedselbank Katwijk en Voedselbank Amsterdam, maar ook stewardessen en personeel van KCS zelf werden betrokken bij het vullen van kerstpakketten voor klanten van de Voedselbank.” Op die manier werden er voor Katwijk zo’n 150 kerstpakketten klaargemaakt die Brussee vervolgens naar de Voedselbank Katwijk transporteerde.

Kerstpakket

Door bezuinigen, veranderingen in het personeelsbestand en recent de coronacrisis is de samenwerking verwaterd, maar nu door Brussee dus weer nieuw leven ingeblazen. “Persoonlijk heb ik een kerstpakket niet nodig. Dus dan gun ik het liever aan een ander. Er zijn nog meer collega’s die voor de Voedselbank hebben gekozen.” Op die manier hebben de collega’s van Brussee een prachtig bedrag bij elkaar gehaald. Omdat Brussee zelf in Rijnsburg woont, was het voor hem wel zo makkelijk om de cheque bij Voedselbank Katwijk (locatie Rijnsburg) af te leveren. 

Werkinstructies

Wat betreft Brussee is deze samenwerking niet eenmalig. “Ik heb ook werkinstructies geschreven en aangegeven wat men kan doen als er spullen op de afdelingen over zijn. Ik heb daar de contactpersonen van Voedselbank Katwijk en Amsterdam bij gezet. Als we hen bellen kunnen de spullen zo opgehaald worden.” Laat nou de vrijwilligers van Voedselbank Katwijk al wekelijks met de bus naar de groentemarkt in Amsterdam rijden. Wie weet dat dit in de toekomst wat valt te combineren…

Vrijwilliger Trien Schaap neemt de cheque in ontvangst van Hans Brussee.