Baptisten in actie voor de Voedselbank

De leden van de Baptistengemeente Katwijk hebben afgelopen maand een actie voor de Voedselbank gehouden. De actie heeft een spectaculaire opbrengst opgeleverd. Maar liefst tien volle kratten met houdbare producten en €2100,- aan donaties kwamen binnen. Hanneke Zandbergen (diaconie) ging bij de Voedselbank langs om de mooie eindstand bekend te maken.

Deze week kwam de Voedselbankbus bij Tripodia langs om de tien (zware) kratten op te halen. In de kratten zaten houdbare producten zoals shampoo, pasta, vis en vlees in blik, pannenkoekenbeslag, stroop, poedersuiker, toiletpapier en sauzen. Aan de hand van een boodschappenlijstje van de Voedselbank hebben gemeenteleden maar ook kinderen van de kinderkerk de afgelopen weken op zondag producten ingeleverd.

Geen tijd

Gemeenteleden die geen tijd hadden om boodschappen te doen, konden een bedrag doneren voor een voedselpakket. Op die manier werd er ruim 2100 euro toegezegd welke bij Albert Heijn Kraan in de Hoornes omgezet zal worden in concrete boodschappen. Behalve de producten van AH Kraan werden er ook nog wat producten online bij de AH besteld die op donderdag werden afgeleverd. “Dit heb ik nog nooit meegemaakt”, vertelde de bezorger. “Dit is de grootste bestelling ooit!” Er werden zo’n 80 grootverpakking toiletpapier afgeleverd, 60 pakken wasmiddel en evenveel tandpasta en shampoo.

Ook online werd er het nodige besteld wat donderdag afgeleverd werd