World Servants groep doneert stollen aan Voedselbank

World Servants Rijnsburg en de Voedselbank weten elkaar regelmatig te vinden. Ook dit jaar kwam er een mooie donatie binnen bij de Voedselbank. Vier meiden gaan deze zomer naar Sierra Leone en organiseren verschillende acties om geld bij elkaar te halen. Zeshonderd stollen werden verkocht, waarvan er weer 120 gedoneerd werden aan de Voedselbank. 

Lesgeven in een laag water

Ellen van Itterson (21) kwam deze week de dozen langsbrengen. Nog net op tijd om de kerststollen op woensdag mee te geven aan onze klanten. Samen met drie andere meiden gaat ze deze zomer van 13 juli tot 2 augustus naar het arme Sierra Leone om daar mee te bouwen aan een aantal klaslokalen. Ellen: “Er is daar wel een school, maar er wordt lesgegeven in een laag water omdat de lokalen lek zijn. Dat valt ook niet meer te repareren.”  

Sociaal Werk

In het dagelijks leven studeert Ellen Sociaal Werk aan de Hogeschool in Leiden. “Ik vind rechtvaardigheid, eerlijke kansen en gelijke behandeling belangrijk. Je bepaalt niet waar je geboren wordt en je bepaalt ook niet het inkomen van je ouders. Als het over geld gaat, zijn er zoveel dingen waar je zelf geen invloed op hebt. Dan is het juist belangrijk om als mensen naar elkaar om te blijven zien.” Ellen gaat voor het eerst mee met een reis van World Servants en verwacht behoorlijk wat indrukken op te doen.

Doorbakken

“Armoede daar betekent dat je heel wat eerste levensbehoeften mist. Geen toilet, geen onderdak, noem maar op. Dat is daar heel beperkt aanwezig.” In haar eigen omgeving heeft ze niet echt te maken met armoede. Maar om op deze manier ook een steentje bij te dragen aan de bestrijding van lokale armoede is een mooie bijkomstigheid. Wiltink, een lokale bakker uit Doetinchem die al vaker meewerkte met acties van World Servants was ook bereid om de groep uit Rijnsburg van Kerststollen te voorzien. Het was even doorbakken, maar uiteindelijk hebben de dames zeshonderd stollen op kunnen halen, waarvan er honderdtwintig bij de Voedselbank werden afgeleverd.

Op de hoogte blijven?

De dames moeten elk zo’n kleine drieduizend euro bij elkaar zien te krijgen, waarvoor er verschillende acties worden georganiseerd. Wil je op de hoogte blijven van acties of de reis, zoek dan op social media naar World Servants Rijnsburg. We wensen de vier meiden een hele bijzondere reis!