Recept: PompoenSTOOF

Wist je dat je met producten van de Voedselbank heerlijke maaltijden kan bereiden? Tijdens de Kookserie met onze ambassadeurs kwamen er zes overheerlijke recepten langs die we in de komende nieuwsbrieven graag nog eens onder de aandacht brengen. Het eerste gerecht is een heerlijke Pompoenstoof voor drie tot 4 personen met een bereidingstijd van dertig minuten!

Wat heb je nodig?

  • 1 Flespompoen
  • 2 Rode uien
  • 1 Paprika (geel)
  • 2 tenen knoflook
  • Platte Peterselie
  • Chorizoworst (250 gr.) 
  • Blikje Linzen (400 gr.)
  • Blikje Tomatenpuree (140 gr.)
  • 3 dl. (vlees)Bouillon 
  • Olijfolie (of vloeibare boter)
  • Peper/Zout
  • Hapjespan/Stoofpan

Bereiding:

Schil de pompoen, verwijder de binnenkant en snij in niet te grote stukken. Snij chorizo in plakjes, de paprika in reepjes, de uien en knoflook. Hak de peterselieblaadjes grof. Bak de uien, paprika in pan met wat olijfolie/bakboter op middelhoog vuur. Voeg de chorizo, de knoflook en pompoen toe en bak 2 minuten mee. Roer tomatenpuree en bouillon door voeg dan de linzen (uitgelekt) toe. Breng aan de kook en laat dan kwartier op (heel)laag vuur pruttelen. Strooi voor het uitserveren de peterselie over het gerecht. Gebruik peper en zout naar smaak

Tip

Lekker met brood en/of witte rijst. Laat de Chorizoworst er uit voor een vega-stoof

Bekijk hieronder hoe wethouder Adger van Helden de pompoenstoof wist te bereiden!