Kinderen Voedselbank maken kennis met bibliotheek Katwijk

Ouders en hun kinderen krijgen bij de Voedselbank Katwijk kinderboeken en een kinder-lidmaatschap bij de Bibliotheek Katwijk aangeboden. Met deze samenwerking willen de twee partijen voorlezen aan en lezen door kinderen stimuleren. 

Bij de Voedselbank Katwijk wordt ‘BoekStart’ aan klanten met kinderen beschikbaar gesteld: In het BoekStartkoffertje zitten twee leuke boekjes. Bij ieder boekje heeft de bibliotheek handige en leuke voorleestips verzameld. Daarnaast bevat het een waardebon waarmee voor de kinderen een gratis lidmaatschap bij de bibliotheek afgesloten kan worden.

“Het is leuk om met ouders en kinderen te praten over boeken en lezen. Lang niet iedereen is bekend met de bibliotheek en het is mooi dat we dat nu onder de aandacht kunnen brengen. We gaan met regelmaat een boekentafel maken waarvan de ouders boeken kunnen kiezen,” zegt Joke Kraaijenoord, aanspreekpunt voor de klanten bij Voedselbank Katwijk.

“Samen een boekje lezen versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen,” aldus Bernadet Bakker, specialist jeugd bij de Bibliotheek Katwijk.