Inzamelingsdozen voor koffiepunten geplaatst

Op heel wat plekken worden vanaf deze week de inzamelingsdozen voor DE koffiepunten geplaatst. Voedselbanken Nederland organiseert samen met Douwe Egberts en de Lionsclubs een inzamelingsactie waarbij mensen hun koffie- en theepunten kunnen inzamelen. De opbrengst gaat naar de plaatselijke Voedselbank. Ook Voedselbank Katwijk doet mee. De eerste inzamelingsdoos werd deze week geplaatst bij basisschool Het Noorderlicht, locatie Rutgers in Katwijk aan Zee.

Armoedegrens

Een kop koffie is voor ruim een miljoen Nederlanders die onder de armoedegrens leven, een kostbaar product. Ook voor de klanten van de voedselbanken is een dagelijks bakje koffie dus niet vanzelfsprekend. Daarom is er de jaarlijkse koffiepunteninzamelingsactie, waarbij door het hele land waardepunten van Douwe Egberts ingeleverd kunnen worden, om deze vervolgens te kunnen verzilveren tegen D.E Aroma Rood pakken koffie. Deze koffie komt weer ten goede aan de klanten van de Voedselbank.

Miljoen punten

Een enthousiaste groep vrijwilligers van de Voedselbank is al druk aan de slag gegaan. Met hun eigen adressen konden mensen al een aantal weken koffie- en theepunten inleveren en dat loopt al fantastisch. Momenteel staat de teller op bijna 300.000 punten. De actie loopt tot begin januari en het doel is om minimaal een miljoen punten op te halen. Vorig jaar bracht de landelijke actie in totaal 99 miljoen punten op. Vrijwilligster Alice de Vreugd is de initiatiefnemer van de actie en heeft deze week heel wat dozen om uit te delen.  

Basisschool Het Noorderlicht

Deze week werd officieel de eerste doos bij basisschool Het Noorderlicht, locatie Rutgers geplaatst. Directeur Marry Alblas nam de doos samen met een aantal kinderen in ontvangst. Volgens haar zijn sommige dingen niet vanzelfsprekend. “Daarom vinden we het belangrijk dat we vanuit onze christelijke identiteit ook wat voor een ander kunnen betekenen.” Voor corona brachten leerlingen van groep 7 jaarlijks een bezoek aan de Voedselbank om vervolgens in de klassen een presentatie te geven. Daar volgde dan een inzamelingsactie op. Hoe dat nu weer vorm krijgt is volgens Alblas nog onduidelijk, maar koffiepunten inzamelen voor de Voedselbank is alvast een mooi begin. “Het wordt zo voor de kinderen heel concreet.” Ook bij locatie De Coligny komt een doos te staan. 

Vrijwilliger Alice de Vreugd van de Voedselbank (links), directeur Marry Alblas van basisschool Het Noorderlicht en enkele kinderen van locatie Rutgers.

Overige adressen

Naast basisschool Het Noorderlicht zijn er ook al dozen geplaatst in Katwijk bij de winkels van Alexanderhoeve, Albert Hein XL aan de zeilmakerstraat, Polierbedrijf Sterk, de Hersteld Hervormde Kerk Katwijk, de Vredeskerk, de Hervormde gemeente Katwijk (Oude Kerk, Maranathacentrum, Ichtuskerk, Kerkelijk Bureau) de Open Hofkerk, de Dorpskerk, de Ontmoetingskerk. In Valkenburg is er ook een aantal inzamelingspunten, zoals bakkerij Den Dulk, de Hervormde gemeente, de Gereformeerde Kerk en de Gereformeerde kerk Vrijgemaakt.  In Rijnsburg kunnen mensen terecht bij de PKN Rijnsburg (Grote Kerk, Immanuelkerk, De Voorhof) en bij een winkel van de Alexanderhoeve in de Hoftuin. Kijk voor een compleet overzicht op deze pagina.