geslaagde vrijwilligersavond voedselbank

Het was een gezellig samenzijn dinsdagavond 30 augustus bij de Voedselbank. Ruim dertig vrijwilligers hadden zich aangemeld voor een lekker hapje en drankje. En wat werd er lekker bijgepraat. Even geen kratten sjouwen, maar gewoon lekker genieten.

Om 17.30 uur druppelden de eerste vrijwilligers binnen. Door partycatering Cor Jansen was er een heerlijk koud-/warmbuffet klaargezet in de gang. Ondanks dat een heel aantal vrijwilligers momenteel op vakantie is, was de opkomst toch bijzonder hoog. 

Om 18.00 uur opende voorzitter Aafke van Rijn de avond. Ze sprak haar dank uit voor de inzet van alle vrijwilligers. Daarnaast werd men ook bijgepraat over een aantal zaken die momenteel spelen. Zo is de Voedselbank aan het sparen voor een nieuwe e-bus en start binnenkort de Rabobank clubsupportactie waar ook de Voedselbank een van de goede doelen is. 

De bedoeling is om met de opbrengst van de Rabobankactie een uitje voor de vrijwilligers te verzorgen. Tijdens de avond werd er druk gediscussieerd wat geschikte uitjes zouden kunnen zijn. Paintballen, bowlen, een rondvaart of escaperoom. Allerlei opties passeerden de revue. Heb je een idee? Mail dan naarcommunicatie@voedselbankkatwijk.nl!

Bestuurslid Robert-Jan van Rijn benadrukte hoe belangrijk communicatie is voor de Voedselbank. Daarom worden verschillende kanalen gebruikt om mensen te informeren over het werk van de Voedselbank. Sinds dit jaar is de Voedselbank ook gestart met een nieuwsbrief voor vrijwilligers, maar ook voor externe relaties. 

Ook als vrijwilliger kan je een steentje bijdragen aan de communicatie, door facebookberichten te liken of door beschikbaar te zijn voor een interviewtje of een foto. De vrijwilligers werden ook opgeroepen om hun stem uit te brengen op de Rabobank Clubsupportactie. Daar lees je in de nieuwsbrief meer over.

Er werd genoten van een heerlijk buffet. Vrijwilligers hadden heerlijk de tijd om bij te praten en dat gebeurde dan ook. En zoals het past bij de Voedselbank werd al het eten dat over was door Aafke in bakjes geschept, klaar om mee te geven. Want er wordt niets weggegooid. Rond 21.00 uur vertrokken de laatste vrijwilligers naar huis en kon er teruggekeken worden op een geslaagde avond.