Enthousiasme bij Vredeskerk voor inzamelingsactie Voedselbank

Gisteren kwamen Margriet en Cor uit de Vredeskerk met een volgeladen bus bij de Voedselbank. Maar liefst 17 kratten met levensmiddelen waren door de gemeenteleden van de Vredeskerk afgelopen zondag ingezameld. 

Traditie

Het was niet voor het eerst, want voor de Vredeskerk is dit volgens Margriet al een jarenlange traditie. “Het hoort er gewoon bij!” Van tevoren hadden ze een lijstje gekregen met producten waar sterk behoefte aan is. Het resultaat is dat er heel wat wasmiddel, pindakaas, olijfolie en pasta in de kratten is terug te vinden. “Een groot deel van de gemeenteleden doet hier altijd heel enthousiast aan mee!” weet Cor te melden.

Rondleiding

Nadat de kratten waren uitgeladen gaf coördinator Trien Schaap nog een rondleiding aan de twee gemeenteleden. De verbazing was groot. Margriet: “Ik ken dit gebouw nog als school. Ik werkte vroeger aan de overkant bij de Schakel.” Ook Cor, de man van Margriet is onder de indruk van de Voedselbanklocatie: “Ik ken nog de vorige locatie, maar jullie zijn wel vooruitgegaan zeg!” 

Fotomoment

Na een rondleiding door de kledingwinkel, de kapsalon en de voorraadlokalen wordt er nog een fotootje gemaakt. Margriet: “Dit kan ook mooi in het Kerkcontact. Dan krijgen de mensen een idee wat hier allemaal gebeurt.”  En ook voor de Voedselbank is het een mooie gelegenheid om te laten zien hoe enorm we ondersteund worden door allerlei instanties. Zonder dit soort acties kunnen we de klanten niet geven wat ze nodig hebben.