“Dit is niet normaal meer!”

We zijn best wel wat gewend bij de Voedselbank, maar toen vrijwilliger Hennie maandag het gebouw in kwam lopen wist ze niet wat ze zag. “Dit is niet normaal meer!” Meer dan vijftig kratten met houdbaar voedsel, schoonmaakproducten en toiletpapier stonden opgestapeld in het gebouw van de Voedselbank. Afgelopen weekend ingezameld door leden van de Protestantse gemeente Rijnsburg.

De PKN Rijnsburg houdt met enige regelmaat inzamelingsacties voor de Voedselbank, maar de huidige opbrengst heeft ook coördinator Henk van Egmond verrast. Dit had hij in elf jaar nog nooit meegemaakt. De actie van afgelopen zaterdag heeft uitzonderlijk veel opgebracht. De dominee had de bezoekers de week ervoor nog gevraagd om te denken aan de Voedselbank en daar is massaal gehoor aan gegeven. Maandag werd alles bij de Voedselbank afgeleverd.

Gerichte vraag
Vanuit de kerk was gericht gevraagd waar de Voedselbank behoefte aan had. Want bepaalde producten worden steeds schaarser volgens vrijwilliger Trien Schaap. “Koffie is best wel duur en we merken dat houdbare producten toch minder veel worden aangeleverd de laatste tijd.” Nu puilen de kratten gelukkig uit met pasta’s, kruiden, bakolie, koffie, zeeppoeder, en heel veel toiletpapier.

Sorteren
Er moet nog behoorlijk gesorteerd worden, maar van deze opbrengst kunnen heel veel klanten van de Voedselbank weer dankbaar gebruik maken. En dat is nodig. Want de laatste tijd neemt het aantal aanvragen voor hulp bij de Voedselbank behoorlijk toe.

Wilt u meer informatie over het ondersteunen van de Voedselbank of juist steun te krijgen? Ga dan naar www.voedselbankkatwijk.nl/zoek-je-hulp/