Kerken in actie voor de voedselbank

Het gebeurt regelmatig in het jaar dat kerken (gezamenlijk) in actie komen voor de Voedselbank. Een mooi voorbeeld is de Vredeskerk uit Katwijk en de Protestantse Gemeente uit Rijnsburg. Vlak voor de zomervakantie organiseerden zij samen ‘traditiegetrouw’ de jaarlijkse tasjesactie. Als Voedselbank ondersteunen we graag deze initiatieven!

Rugtasjes

Zo’n honderd rugtasjes werden samengesteld voor de kinderen van de Voedselbank. In de tasjes zaten spelletjes, zomerspullen, een waardebon voor een ijsje en wat andere leuke verrassinkjes. Een groep dames uit beide kerken hadden de handen ineengeslagen om dit mogelijk te maken. De tasjes werden vervolgens vlak voor de zomervakantie aan de kinderen meegegeven.  

18 kratten

Of het niet genoeg is, heeft de Vredeskerk na de zomer de volgende inzamelingsactie op poten gezet. Gemeenteleden konden eind augustus op zondag houdbare producten meenemen naar de kerk. Maar liefst 18 kratten vol met houdbare producten werden bij de Voedselbank afgeleverd. 

Tekort

We zijn als Voedselbank blij met al dit soort spontane acties. Juist in een tijd waarin voedsel duurder wordt en ook leveranciers het moeilijk hebben, zijn we sterk afhankelijk van voldoende aanvoer van producten voor onze klanten. Voor sommige producten geldt ook dat er regelmatig een tekort aan is, terwijl de vraag bij onze klanten groot is. 

Ondersteunen

Wilt u vanuit uw kerk of organisatie een actie op poten zetten voor de Voedselbank? Dan willen we u daarbij van harte ondersteunen. U kunt bij ons een lijst opvragen van producten die schaars zijn. Op die manier kunnen we iets gerichter onze klanten bedienen. Ze hebben het hard nodig! Dank voor alle inzet!