Voorwoord

Beste relatie, 

Graag bieden wij vanuit de Voedselbank Katwijk deze 3e nieuwsbrief 2023 aan. Hiervoor hebben we weer een aantal mooie onderwerpen bijeengebracht. 

Er is een doorlopende aandacht om burgers te bereiken die onze steun goed kunnen gebruiken en waarvan wij weten dat zij moeite hebben om onze drempel over te stappen. De Werkgroep Communicatie ontwikkelt hiervoor een lesprogramma voor het basisonderwijs. Hierin wordt het ‘krap bij kas zitten’ of ‘schulden hebben’ bespreekbaar gemaakt. Meer hierover leest u in deze Nieuwsbrief.     

En verder zal de DE-koffiepuntenactie weer starten en hopen we dat we ook dit jaar de klanten weer blij kunnen maken met heel veel pakken koffie. Is er een leuk sfeerbeeld gemaakt van Jason van kinderboerderij Westerweide in Rijnsburg over hoe ook de dieren smullen van de etenswaren die we over hebben en aan hen doorgeven. Wordt een inkijkje gegeven op het werk van de ‘gratisknipservice’ die ook op festivals hiermee mensen blij maakt. Is er een actie gestart tussen de stichting Samen Katwijk en de Voedselbank om alle kinderen van de Voedselbank van een winterjas te voorzien. Vragen we weer de aandacht voor de Rabo Club Support 2024 en hebben we onze folder over het werk van de Voedselbank meertalig laten drukken om nog meer burgers te bereiken.   

Heel veel leesplezier toegewenst. 

Hartelijk groet

Aafke van Rhijn

Voorzitter Voedselbank Katwijk