voorwoord

Beste vrijwilliger,

De vakanties zijn zo’n beetje achter de rug. Zo te horen heeft dit ook goed gedaan en is er weer volop energie en motivatie om inzet te leveren voor de Voedselbank.  

Voor deze nieuwsbrief hebben we weer de volgende mooie onderwerpen bijeengebracht. 

De Werkgroep Communicatie ontwikkelt een lesprogramma voor het basisonderwijs. Hierin wordt het ‘krap bij kas zitten’ of ‘schulden hebben’ en hoe hierbij hulp te krijgen van onder meer de Voedselbank bespreekbaar gemaakt. We hopen hiermee dat burgers de stap te zetten en zich bij ons aanmelden.   

De DE-koffiepuntenactie zal weer starten en we hopen dat we ook dit jaar de klanten weer blij kunnen maken met veel pakken koffie.

Met het project ‘Onder de Radar’ hopen we ook andere doelgroepen te bereiken die het met weinig geld moeten doen. Zo weten we dat AOW’ers zonder opgebouwd pensioen het financieel moeilijk hebben en onze steun goed kunnen gebruiken. Een werkgroep gaat dit project verder uitwerken.       

Er is een leuk sfeerbeeld gemaakt van Jason van kinderboerderij Westerweide over hoe ook de dieren smullen van de etenswaren die we over hebben en aan hen doorgeven. Verder een mooi interview met Henk van Egmond die al jaren zijn trouw dienst inzet als chauffeur. En een blik op het werk van de ‘gratisknipservice’ die ook op festivals hiermee mensen blij maakt.

En tot slot doen we een beroep op ons aller verantwoordelijkheid om de wekelijkse vrijwilligersbezetting zo goed mogelijk te regelen. 

Heel veel leesplezier toegewenst. 

Hartelijk groet

Aafke van RhijnVoorzitter Voedselbank Katwijk