Voedselbank dankbaar voor financiële giften

De Voedselbank is enorm dankbaar voor alle Katwijkers die hun energietoeslag hebben overgemaakt naar de Voedselbank. Naast het overmaken van de energietoeslag komen er traditiegetrouw aan het eind van het jaar heel wat financiële giften van particulieren binnen op de rekening van de Voedselbank. De financiële inkomsten helpt ons als Voedselbank om ook in 2023 de ondersteuning te kunnen bieden die zo hard nodig is.

Door de energiecrisis kregen Nederlanders in de maanden november en december €190,- van de Overheid als compensatie voor de hoge energiekosten. Ook in Katwijk hebben heel wat inwoners besloten om het bedrag te schenken aan de Voedselbank. We zijn enorm dankbaar en kunnen met deze extra opbrengsten juist de meest kwetsbare mensen in de samenleving helpen. Door hoge energiekosten zijn veel mensen die leven rond de armoedegrens lang niet altijd in staat om te voorzien in andere levensbehoeften zoals voedsel. Daarin kan de Voedselbank dus heel goed ondersteunen.

Maar naast het verzorgen van de primaire levensbehoeften voor de klanten heeft de Voedselbank zelf ook te maken met onkosten in en om het pand. Bekijk ons jaarverslag van 2021 met welke kosten de Voedselbank allemaal te maken krijgt.