Wist je dat met de producten van de Voedselbank de lekkerste recepten gemaakt kunnen worden. Probeer dit vegetarische recept eens van onze serie “Koken met Katwijkers”. Een stamppot met pepersteak.
Wat heb je nodig?
- Aardappels (1 kilo)
- Wortels/peen (250 gr.)
- Spinazie (250 gr.)
- Halve rode kool
- 1 rode ui
- Pepersteak (1 per persoon)
- Olijfolie
- 3 eetlepels wijnazijn
- Melk (125 ml.)
- Rozijnen (100 gr.)
- Verse selderijblaadjes
- Peper en zout
- Hoge kookpan en koekenpan
Bereiding:
- Schil, snij en kook de aardappels met de wortels (bij elkaar in de pan) in 20 minuten.
- Verhit de olie in de koekenpan en bak de pepersteaks 4 minuten per kant
- Neem het vlees uit de pan en houdt het warm onder aluminiumfolie
- Fruit in het bakvet de uienringen met fijngesneden rode kool en als allerlaatste de spinazie
- Doe er 50 ml. water bij en laat 3 minuutjes koken
- Voeg de azijn er aan toe en zet het vuur uit
- Giet de aardappels en wortels af en stamp deze grof door elkaar met de melk
- Meng vervolgens het roerbakdeel (overige groente en ui) er ook doorheen met de rozijnen en fijn gesneden selderij
- Gebruik peper en zout naar smaak.
Serveer de stamppot met de pepersteak en eet smakelijk!