Recept: aardappelsalade met mosterdkarbonade

Wist je dat met de producten van de Voedselbank de lekkerste recepten gemaakt kunnen worden. Probeer dit vegetarische recept eens van onze serie “Koken met Katwijkers”. Een aardappelsalade met mosterdkarbonade.
Bekijk hieronder de aflevering van dit recept met gastouder Elisabeth van Delft. Zij is als ambassadeur betrokken bij het werk van de Voedselbank.

 

Wat heb je nodig?

  • Kleine culi-aardappeltjes (1 kilo)
  • 2 courgettes
  • Karbonaadjes (1 per persoon)
  • 200 gr. eigen keuze rauwe groenten (bv. wortel/radijs/selderij/paprika, etc.)
  • 4 grote eetlepels mosterd
  • 3 eetlepels azijn
  • 3 eetlepels olie
  • 3 eetlepels honing
  • Zout en peper
  • Grillpan

Bereiding:

  • Kook de aardappels in 15/20 min. gaar (kleintjes liefst met schil).
  • Halveer de courgettes en snij er plakken van (ongeveer ½ cm dik).
  • Besmeer zowel de karbonades als de courgetteplakken met de ‘honing-mosterd marinade’ (2 eetlepels mosterd, 1 eetlepel olie, 3 eetlepels honing, zout en peper naar smaak).
  • Bak (in de grillpan) in 3 min. eerst de courgetteplakken aan beide kanten aan (leg ze even op een bord).
  • Vervolgens de karbonades aan beide kanten in zelfde pan 6 min. gaar.
  • Maak een dressing met 2 eetlepels mosterd, 3 eetlepels azijn en 2 eetlepels olie.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Schep de lauwwarme aardappeltjes (of gesneden stukken) door de rauwkostsalade samen met de dressing.
  • Serveer de salade met daarop de plakjes courgette en karbonade.

Eet smakelijk!