knippen voor de voedselbank

Op meerdere festivals zijn afgelopen zomer bezoekers onder handen genomen door vrijwilligers van Gratiskapper.nl. De gratis knipbeurten leverden donaties op voor het werk van de Voedselbank. 

Gratis Kapper stond op het Jumping Picknickfestival op de Goerie, maar ook op het Graceland Festival in Zeewolde. Het leverde niet alleen een mooi bedrag op van 450 euro voor de Voedselbank, maar het resulteerde ook in mooie gesprekken over armoede. 

Initiatiefnemer Robert-Jan van Rijn kijkt tevreden terug op de actie. “Als je met iemand in de stoel gesprekken kan voeren hoe je je medemens die krap zit, soms op heel praktische wijze kan helpen, dan is dat net zo kostbaar als de donaties.” 

De mobiele kapsalon is weer opgeruimd, maar het werk van Gratis Kapper gaat gewoon door. Bij Robert-Jan van Rijn aan huis is een professioneel ingerichte kapsalon waar hij wekelijk kinderen ontvangt die het thuis niet te breed hebben. Ga voor meer info naar www.gratiskapper.nl of volg het initiatief op Instagram of Facebook.