Voedselbank Katwijk ontvangt 130 receptenboekjes van Diaconaal Centrum Leiden

Rijnsburg, 20 februari – Uit handen van Gerda Pieters heeft de Voedselbank Katwijk vorige week voor alle aangesloten gezinnen een receptenboekje ontvangen vol met handige tips – denk aan slim kopen, slim koken en slim bewaren – en recepten om op een kostenbewuste manier gezond en gevarieerd te kunnen eten.

Project ‘Op de kook toe’
Het boekje is gemaakt door medewerkers van Diaconaal Centrum De Bakkerij in Leiden in het kader van het project ‘Op de KOOK toe.’ Diëtist en gezondheidswetenschapper Everdien van der Leek heeft de recepten in het boekje voor het grootste deel ontwikkeld.

Op de kook toe organiseert ook kookateliers waarin 10 tot 12 deelnemers leren om lekkere, goedkope en gezonde maaltijden te bereiden met eenvoudige ingrediënten. Ook leren de deelnemers hun kijk op voeding te verbreden. De thema’s van deze ateliers zijn Voeding & Gezondheid; Voeding en budget; en tot slot Voeding & zingeving. Tijdens de kookateliers wordt er een driegangenmenu bereid voor maximaal € 2,50 p.p. Meedoen? Kijk voor meer info op www.opdekooktoe.nl.