oprichting

Stichting De Brug, de Vereniging Relaties (Ex) Gedetineerden en twee particulieren namen begin 2006 het initiatief om de Voedselbank Katwijk op te richten. De Federatie Voedselbank Nederland kondigde in mei 2006 een stop aan voor het oprichten van nieuwe zelfstandige voedselbanken. De Voedselbank Katwijk startte op 2 juni 2006 als afdeling van de Voedselbank Leiden en omstreken. Vanaf het allereerste begin namen de vrijwilligers in Katwijk de dagelijkse gang van zaken volledig voor hun rekening.

locaties

De Gemeente Katwijk stelde in 2006 het magazijn van het gebouw Het Kwadrant aan de Hoorneslaan te Katwijk beschikbaar. Op 8 augustus 2009 verhuisde de voedselbank naar Cleijn Duinplein 12 te Katwijk. Vanwege de toenemende vraag werd deze locatie binnen enkele jaren te klein. Op 22 november 2014 verhuisde de voedselbank naar de huidige locatie achter de huizen op de hoek van het Noordeinde en de Petronella van Saxenstraat in Rijnsburg. De Voedselbank Katwijk bevindt zich op een binnenplein dat bereikbaar is via een poort tussen Petronella van Saxenstraat 68 en 70 in Rijnsburg. Tijdens de zomer van 2020 zal de voedselbank verhuizen naar de voormalige school de Dubbelburg, Het Cappelrijeland 2 te Rijnsburg.

zelfstandig

Op 4 september 2015 werd de Voedselbank Katwijk een zelfstandige stichting. Op die datum werden bij de notaris de statuten getekend en een eigen bestuur ge√Įnstalleerd.