Voedselbank Katwijk kijkt met veel dankbaarheid en bewondering terug naar het Voedselbankjaar 2018.

Ook in het afgelopen jaar hebben weer veel burgers, die financiele problemen hebben, de weg naar de Voedselbank Katwijk weten te vinden.

Er is hard gewerkt, door een groep van 80 vrijwilligers, om alle klanten te ondersteunen bij het samenstellen en uitgeven van voedsel-, verzorgings-, kleding, en huisraadpakketten. Het draagvlak voor voedselbankwerk is groot.

Zowel de gemeente, als burgers, als maatschappelijke organisaties, als ook de middenstand steunen onze Voedselbank op velerlei manieren. Hier zijn wij weer zeer erkentelijk voor. Er zijn door heel het jaar heen scholen- en kerkenacties geweest waardoor heel veel houdbare producten konden worden uitgeleverd. Er is geld gedoneerd vanuit collectes of door burgers die hun verjaardaggeld doneerden. Ook hebben organisaties mooie acties gehouden en de opbrengst aangeboden aan de Voedselbank. Veel burgers hebben hun niet meer gebruikte kleding, schoenen en huisraad afgestaan aan de klanten.

Er zijn ook talloze ludieke acties gehouden zoals Mastermate die volle boodschappentassen met producten aanboden, of de actie ‘voor iedereen een oliebol’ door de ondernemersvereniging D&B streek. De kinderen hebben ook genoten van het uitstapje aangeboden door de ONDB. Ondernemers die gratis hun onderhoudsdiensten aanbieden. En ook de supermarkten, bakkers en slagers die meehelpen door hun producten gratis af te staan aan de klanten.

Kortom, het is hartverwarmend om samenleving breed zoveel steun te ontvangen. We hopen dat ook 2019 weer een mooi Voedselbankjaar zal opleveren.