Wist je dat met de producten van de Voedselbank de lekkerste recepten gemaakt kunnen worden. Probeer dit vegetarische recept eens van onze serie “Koken met Katwijkers”. Een Toscaanse pasta met gehaktballetjes. Bekijk hieronder de aflevering van dit recept met oud directrice van de Opleidingsschool Blondie van der Woude.
Wat heb je nodig?
- gehaktballetjes (kant en klaar)
- of saucijzenworstjes
- 2 venkelknollen
- verse spinazie (300 gr.)
- 2 rode ui
- tomaatjes (100 gr.)
- olie
- creme fraiche (200 gr.)
- rode pesto (1 potje)
- pasta naar keuze
- peper en zout
- grillpan + koekenpan + kookpan
Bereiding:
- Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snij de venkel en de uien in partjes,
- besprenkel dit met 2 eetlepels olie, peper en zout.
- Verhit de grillpan en gril de groenten in 6 min. beetgaar.
- Bak de gehaktballetjes (of worstjes) in de koekenpan met wat olie
- doe op het laatst nog even de tomaatjes er bij.
- Meng de venkel, ui en het vlees en tomaatjes samen met de pesto en de crème fraîche door de pasta.
- Snij de spinazie grof en meng erdoor.
- Gebruik peper en zout naar smaak.
Tip : Lekker met verse basilicum en wat geraspte kaas!